Bloemkool- / broccolisoep

Categorie: 

Nu de koudere maanden in aantocht zijn, smaakt een lekker soepje des te meer. Het is eenvoudig en snel klaar.
Uiteraard kan je zelf experimenteren en variëren. De variante met komkommer valt vooral bij kinderen in de smaak. Proberen maar!

Bloemkool- / broccolisoepWat hebben we nodig

  • 1 dikke ajuin
  • een halve bloemkool of 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 groentenbouillonblokjes

Hoe maken we het?

  • De ajuin en de look schoonmakenen grof snijden
  • De bloemkool of broccoli schoonmaken en in stronkjes snijden
  • De ajuin en de look aanstoven met wat boter
  • De stukjes bloemkool of broccoli toevoegen en eventjes laten meestoven
  • De groentenbouillonblokjes bij de groenten voegen
  • 2 liter water toevoegen en ongeveer 20 minuten laten koken
  • Als de groenten gaar zijn met de mixer de soep fijnmixen

Afwerken kan volledig naar keuze. Enkele suggesties:

  • Je kan eventueel wat room, peterselie of bieslook toevoegen
  • Vooraleer je de soep gaat mixen, kan je enkele stronkjes bloemkool/broccoli apart houden en bij het serveren toevoegen per bord/soepkom
  • De bloemkool/broccoli kan je vervangen door 3 komkommers of 500 gr ontdooide diepvriesspinazie

S M A K E L IJ K!

bloemkool- / broccolisoep

Geplaatst op: 
Dinsdag, 31 oktober, 2017 - 20:24