JUBILEUMVIERING - De RA-Liga vzw bestaat 5 jaar - PROGRAMMA en VERSLAG met foto's

De RA-Liga vzw bestaat 5 jaar en organiseerde op zaterdag 16 maart 2013 een JUBILEUMVIERING.

Onze leden ontvingen ondertussen alle informatie via een persoonlijke uitnodiging en via ons tijdschrift RAAM.

Waar: Elewijtcenter, Tervuursesteenweg 564 te Zemst.

Programma:

  • doorlopende fototentoonstelling over 5 jaar RA-Liga
  • nationale en internationale sprekers
  • ludieke activiteiten
  • muzikale optredens
  • aperitiefje en een heerlijk gastronomisch driegangenmenu
  • koffie en gebakjes ten gepasten tijde
  • special guest: Andreï Lugovski
  • kostprijs voor de leden: een peulschil
  • kostprijs voor RA-Liga: oei, oei

Verslag

RA-Liga vierde 5-jarig jubileum groots!

Na maanden van voorbereiden en vergaderen was het eindelijk zo ver. De prachtige en sfeervolle locatie van het Elewijtcentrum in Zemst werd op 16 maart 2013 het decor voor een hele dag genieten. De RA-Liga vierde haar vijfjarig bestaan.

Het welkomst-en dankwoord van de voorzitter Jeannine Engelen ging in de eerste plaats naar de leden maar ook naar de gastsprekers, sponsors en sympathisanten en allen die op één of andere manier hun steentje hebben bijgedragen aan deze dag.
Voor het academisch gedeelte kon de RA-Liga beroep doen op de bereidwillige medewerking van vier prominente sprekers uit binnen-en buitenland. Ieder van hen ervaringsdeskundige en begaan met patiëntenverenigingen waaronder de RA-Liga.

                   

Prof. Frédéric Houssiau is reumatoloog, voorzitter van de KBVR, zelf patiënt en lid van verschillende patiëntenverenigingen. Hij gaf zijn visie over het nut van een specifieke patiëntenvereniging voor elke ziekte en de plaats die de arts heeft binnen die vereniging. 

Nele Caeyers is voorzitter van ReumaNet, ervaringsdeskundige als lupuspatiënte en auteur van het boek ‘ Huilende wolven’ een boek over lupus. Zij zette het reumalandschap onder de loep.
Maarten de Wit, gewezen vicevoorzitter van EULAR, Nederlander en zelf vijfendertig jaar RA- en psoriasispatiënt getuigde over zijn ervaringen als patiënt.
An Van Boxtael, reumaverpleegkundige in het O.L.V-ziekenhuis van Aalst en voorzitter van de werkgroep voor reumaverpleegkundigen, verduidelijkte de taak van het multidisciplinair team.

                                       

Tenslotte situeerde voorzitter Jeannine Engelen de plaats die de RA-Liga inneemt in het Vlaamse reumalandschap. Ze wandelde door de eerste vijf jaar van de Liga, lichtte haar doelstellingen, werking en realisaties toe en stelde de verschillende provinciale besturen voor.     

            

De RA-Liga: een vereniging in beweging en in evolutie.

Langs tien opgehangen panelen en een doorlopende diavoorstelling kon een wandeling gemaakt worden doorheen het ontstaan in 2008 van de Liga, de info-en bewegingsdagen, het communicatieproject Toer door Vlaanderen, de website, en de Nieuwsbrief die voorafging aan  het tijdschrift RAAM. Maar ook door ontspannende activiteiten zoals de realisatie van een kalender voor en door RA-patiënten, en het weekend in Zeeland en meer.

    

Een glaasje cava of fruitsap en een groepsfoto van alle aanwezige RA-patiënten sloot het officiële gedeelte af.

         

De namiddag, na een heerlijk gastronomisch driegangenmenu,  stond in het teken van amusement op topniveau met optredens van Andreï Lugovski en de coverband U-wish.
De Belgisch-Wit- Russische bariton Andrei Lugovski heeft de gave mensen met zijn stem te ontroeren. Zijn genre gaat van pop tot klassiek.
Hij scoorde vooral met het Russisch liedje Kalinka. Stilzitten was moeilijk bij zoveel vuur, zelfs als RA-patiënt.     

         

De coverband U-wish had maar één bedoeling: mensen amuseren en laten bewegen. Hiervoor trokken ze al hun registers open en speelden van pure Rock & Roll tot het betere Nederlandstalige werk.

Met een afscheidswoordje van de voorzitter en de laatste tonen muziek van de coverband U-wish werd er een punt gezet achter de jubileumviering van de RA-Liga.
Er is niemand die het kan ontkennen: het was prachtig!
De deelnemers aan deze dag kijken terug op een fantastisch feest en verheugen zich al op de volgende jubileumviering.

Greet, 2013-04-12