Actief Leven Met Reuma

‘Les absents ont toujours tort’, zeggen de Fransen en gelijk hebben ze..., zo luidt het besluit van een deelneemster in Sint-Niklaas.

Wees er daarom ditmaal bij in Aalbeke (West-Vlaanderen) op zaterdag 01 oktober vanaf 13:15 uur.
Schrijf je nu in!
Je zal beslist tevreden en welgeïnformeerd huiswaarts keren.
Mis deze unieke kans niet om bekende of nieuwe lotgenoten te ontmoeten!

Lukt het jou toch niet om in Aalbeke aanwezig te zijn?
Blokkeer dan alvast 19 november in je agenda voor de laatste editie in Zaventem!

Verslag Actief Leven Met Reuma | Sint-Niklaas

De Reumatoïde Artritis Liga vzw informeert niet alleen haar leden en RA-patiënten in het algemeen maar maakt zich ook sterk om iedereen aan te zetten actief te zijn en te blijven. Actief wat de werkvloer betreft en actief in beweging. Zaterdag 5 maart vertrok ik met een gemengd gevoel naar Actief Leven Met Reuma in Sint-Niklaas, omdat ik nood heb aan informatie die echter vaak heel confronterend voor me is. Toch is het mijns inziens beter en verhelderend om zoveel mogelijk kennis te vergaren. Mijn nieuwsgierigheid werd op het symposium meer dan beloond.

Bij aankomst bleek de zaal een geschikte locatie voor het beoogde doel, ook al was het snel duidelijk dat de opkomst jammer genoeg niet geheel zoals verhoopt was. Niet echt een nadeel voor de aanwezigen, wij kregen des te meer aandacht.
De namiddag startte met een welkomstwoord van onze voorzitter Jeannine en vervolgde meteen met het debat, waarin de antwoorden op de ingestuurde vragen duidelijk door de verschillende panelleden -ieder volgens de eigen invalshoek- werden verwoord tot een vloeiend en coherent geheel. Ter afronding was er even tijd voor vragen, tips en advies.

Moeiteloos sloten de andere deelnemers en ik aan bij een andere workshop naar keuze. ‘Op zoek naar je talenten’ bleek een frisse benadering om je 'eigenheden' te ontdekken en te ontwikkelen. Het geplande uurtje was vrij kort en dit was voor menigeen een algemene opmerking over het verloop van het volledige programma. Als afsluiter kwam Frederik Imbo en zijn interactieve presentatie aan bod. Met zijn humor en radde tong wist hij op aanstekelijke en enthousiaste wijze de zaal te begeesteren ‘Waarom we Twee Oren en slechts Eén Mond hebben’.  

Een dikke PROFICIAT aan iedereen die aan de organisatie heeft meegewerkt!  ‘Les absents ont toujours tort’, zeggen de Fransen en gelijk hebben ze. Wees er daarom op een volgende editie van Actief Leven Met Reuma bij en geniet, zoals ik en vele anderen, van een interessante namiddag.

Bekijk de sfeerbeelden in ons fotoalbum op Facebook

 

Geplaatst op: 
Donderdag, 4 augustus, 2016 - 23:24