Bijeenkomst op donderdag 19 maart 2009

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Lachen is je beheersing loslaten, alleen dan kunnen we het kind in ons terugvinden.

Tijdens de bijeenkomst op donderdag 19 maart 2009 werden we door Hika ondergedompeld in de wereld van de lach.
Lachen is niet alleen leuk maar kan ook een therapeutische werking hebben.
Lachen kan zowel een te hoge als te lage bloeddruk verhelpen, is pijnverlagend en spierontspannend. Er komt endorfine vrij waardoor de hypofyse wordt gestimuleerd. Wat dan weer mensen met een depressie kan helpen.
Lachen is ook een goede oefening om de gezichtsspieren te versterken. Rimpels verdwijnen. Alleen de lachrimpels of de bekende “kraaienpootjes” blijven. Onze  huid wordt (weer) glad. Onze ogen worden vochtiger waardoor ze gaan fonkelen. Door dit alles krijgen we meer zelfvertrouwen.

Na dit stukje theorie was het tijd om alles in praktijk om te zetten. Even moesten we moeite doen om alle remmingen weg te nemen. Maar dat duurde bij velen niet lang. We hebben, al lachend, onze duimen goedkeurend opgestoken naar de anderen. We hebben, al lachend, onze duimen op ons zelf gericht om zo met  onze eigen tekorten te lachen. We hebben, al lachend, een vliegtuigcrash overleefd, een grote vis gevangen en elkaar een knuffel en een schouderklopje gegeven.
 
Na deze, toch wel vermoeiende sessie, was het tijd om ons bij een rustig muziekje even te bezinnen en stil te staan bij hoe wij ons voelden na dit alles.
Lachen kan echt deugd doen, zeker voor RA-patïenten. Maar soms is de grens tussen wenen en lachen heel klein. Ieder verwerkte deze lachtherapie op zijn manier. Maar voor de meesten was het een geslaagde, ontspannende namiddag.

Greet