Biodanza

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Vrijdag 20 september kwamen in Hoeve Middenin te Geel RA-patiënten van de zelfhulpgroep Mol samen om een avond te genieten van Biodanza.

Sommigen kennen deze vorm van dansen al maar voor velen is dit de eerste kennismaking. Biodanza wordt ook wel eens de dans van het leven genoemd en heeft als doel dat mensen zich gelukkig voelen in hun leven en zich weer verbonden voelen met zichzelf en met elkaar.

Maar vooral is Biodanza genieten! Weg met stress en alleen maar ontspannen. Dat is wat onze mensen deze avond een uurtje of twee zullen ervaren.

Biodanza begint heel rustig, rondlopen in kring op zachte muziek, bezig zijn met je lichaam door je ogen te sluiten en alleen contact hebben met een andere persoon door elkaars vingertoppen tegen elkaar te houden… (Toch wat moeilijk als je juist enkele kilometers hebt rondgereden door een versperde overweg!) 

van Rita van Rita

Maar na het meedrijven met onszelf is het tijd om te spelen en te bruisen van het leven. Alles is toegelaten, ieder volgens eigen mogelijkheden, als je maar geniet. 

Een langverwachte ontmoeting op de luchthaven, alleen rondstappen op vrolijke muziek en onderweg twee, drie of vier mensen meenemen. Eens lekker helemaal uit de bol gaan bij het meezingen van een klassieker. Iedereen doet dolenthousiast mee en verschillende mensen moeten even stoppen om hun tranen te wissen door aanhoudende lachbuien. 

Het is dan ook heel moeilijk om na het uitbundige gedeelte rustig te worden. Even terug stilstaan bij jezelf. 

van Rita  van Rita

Na twee uurtjes is het dan zover. De laatste kring. Tijd om iedereen te bedanken voor de fijne avond. 

En er wordt heel veel bedankt! Overal hoor je: voor herhaling vatbaar! 

Greet, Rita