Hulp bij ontwerp nieuw product

OPROEP
Externe vraag tot hulp van patiënten/ervaringsdeskundigen

Hulp bij ontwerp nieuw productStudenten Ergotherapie zoeken ervaringsdeskundigen met reumatische aandoeningen om hen raad te geven i.v.m. hun bachelorproef.

Ruth Schols en Steffi Vanherf, studentes ergotherapie aan de PXL in Hasselt, hebben in het kader van hun Bachelorproef de opdracht gekregen om een Universal design product te ontwikkelen: een product dat door iedereen kan worden gebruikt.


Hulp bij ontwerp nieuw product. Deel dit artikel met je vrienden op Facebook

Om een goed product te krijgen, vinden zij het belangrijk om nauw samen te werken met hun doelgroep voor de ontwikkeling van een product dat de mensen aanspreekt. Het is de bedoeling dat het product ook door reumapatiënten kan worden gebruikt.
Beide studentes willen een groep met diverse deelnemers samenstellen om samen met hen een product te ontwikkelen en in een latere fase met hen uit te testen en te evalueren.
Hun eerste ideeën gaan in de richting van huishoudhulp. Enkele voorbeelden: een makkelijk te hanteren kan, een eenhandige/makkelijk hanteerbare kurkentrekker, makkelijk te openen opbergdozen … 

Verwachtingen
►Jouw tijd en inzet om enkele keren samen te komen.
►Tijdens deze bijeenkomsten mee na te denken over mogelijke nieuwe producten, of de verbetering van een bestaand product.
►In de periode maart-mei 2018 zou het prototype van het product klaar moeten zijn voor gezamenlijk uittesten en verbeteren.

Deze opdracht gebeurt in samenwerking met het UD woonlabo te Hasselt.
Wie het ziet zitten om mee te werken, of meer info wil, kan via e-mail contact nemen met Ruth.Schols@Student.PXL.be

Bij voorbaat dank voor jouw interesse en medewerking.

Voor vragen kan je mailen naar info@raliga.be


lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw
lid wordenword onze sponsor
word vrijwilliger bij RA Liga vzw
Geplaatst op: 
Dinsdag, 14 november, 2017 - 19:42