Kijk, mijn gewrichten

Kijk mijn gewrichten

Hoe leg je aan een kind uit, wat kinderreuma is?
Het boekje 'Kijk, mijn gewrichten' (van ORKA, Ouders van ReumaKinderen en -Adolescenten samen met het team kinderreumatologie van UZ Leuven) kan hierbij op speelse manier helpen.

Het is gericht aan kinderen, maar dit boekje illustreert voor jong én oud op zeer mooie wijze, wat er vanbinnen gaande is als iemand een reumatische aandoening heeft. 


Om voor te lezen, of om zelf te lezen... 
 

 

Dr. Wouters van UZ Leuven:
“Om aan de nood aan aangepaste informatie tegemoet te komen, ontwikkelden we het boekje ‘Kijk mijn gewrichten’. Wanneer een kindje bij ons gediagnosticeerd wordt met kinderreuma, krijgt het onmiddellijk ondersteuning van een psycholoog. Die vertelt op basis van het boekje een verhaal, om zo informatie te geven, maar ook op een laagdrempelige manier een gesprek aan te knopen met het kind.”

Joanna Willen, psycholoog:
 “Een kind voelt snel aan dat er iets mis is. Het moment dat de ouders de diagnose te horen krijgen, verandert er iets in die ruimte. Dat gebeurt vaak onbewust, door gelaatsuitdrukkingen of de stem. Dat kan kinderen angstig en onzeker maken. Daarom begeleiden we kinderen onmiddellijk intensief. Een boekje met mooie illustraties en een toegankelijke taal helpt hen om de situatie te begrijpen, wat hen geruststelt.”
 

Bekijk ook het fragment op het VRT Nieuws, aanwezig op de voorstelling van het boekje.

Kijk mijn gewrichten

Praktische info
Dit boekje zal worden verdeeld via de kinderreumatologen in Leuven, Antwerpen en Gent, en is ook verkrijgbaar via ORKA. 

►Feedback of bestelling
Kosten: gratis, alleen verzendingskosten worden aangerekend 

Meer info op raliga.be over: kinderreuma | JIA

 

banner privacy

 

Geplaatst op: 
Woensdag, 3 april, 2019 - 18:42