NIEUWS VAN DE RA-LIGA KORTRIJK

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Verslag PRAATCAFE - 21 FEBRUARI 2015

Nadat voorzitster Annemie de deelnemers verwelkomd had en de koffie met cake (van Hilde) opgediend was kon ons PRAATCAFE van start gaan.

Zoals het nogal eens gebeurt in het Kortrijkse was dat met ‘oe est?’ (voor de anderstaligen: ‘hoe gaat het?’). Deze vraag was meteen de aanzet tot een gezellige babbel. Elk bracht zo zijn eigen ervaringen aan zonder dat de namiddag verwaterde tot een eentonige individuele klaag-zang, wat ook niet de bedoeling was. 

Iedereen had wel iets te vertellen over de medicatie die hij/zij moest innemen en het viel dus wel op dat REUMA een zeer speciale aandoening is waarvoor niet iedereen dezelfde medica-tie krijgt en al zeker niet in dezelfde dosissen. De ene neemt LEDERTREXATE in pilletjes, de andere in spuiten. De ene neemt 2 pilletjes per week, de andere 6. De ene voelt zich prima met ARAVA de andere voelt zich goed met HUMIRA. Zo ging het de namiddag door en alle deelnemers vonden dat dit soort bijeenkomsten heel nuttig was.
Regelmatig verschijnen in de pers berichten dat nieuwe medicijnen in aantocht zijn. Alle aanwezigen lijken er naar uit te kijken. Iedereen hoopt op de ‘grote doorbraak’ waardoor de ziekte meer draagbaar moet worden. Wij kunnen alleen afwachten wat de wetenschap ons zal brengen.
Een bijzondere aandacht was er ook voor de bijwerkingen/nevenwerkingen. Enkele aanwezi-gen konden bogen op veel ervaring en wisten heel wat te vertellen over NEVENWERKINGEN in het gebruik van bepaalde medicatie. Vooral zij die af en toe beroep doen op homeopathie.

Jean-Marie