Rechten van passagiers

Niet alleen bezinnen over wat is geweest...
Bij de start van een nieuw jaar mogen goede voornemens en plannen niet ontbreken.
Misschien heb jij zin om in 2016 een uitstap of een reisje te maken?
Dan is het zeker nuttig om de rechten van de reiziger te kennen!

De FOD Mobiliteit en Vervoer heeft een nieuwe brochure uitgebracht, hoe personen met een handicap veilig en in alle gemoedsrust in België en in het buitenland kunnen reizen.
Op het afgesproken tijdstip vertrekken, zonder problemen op de bestemming aankomen en de bagage in goede staat terugkrijgen, zijn zaken die onder "passagiersrechten" worden verstaan.

Europa heeft diverse beschermingsmaatregelen voor de reizigers gemaakt.
Reizigers met een handicap of met beperkte mobiliteit hebben bijkomende rechten.
Een overzicht vind je in de brochure RECHTEN VAN PASSAGIERS.


Bron: Handi Flash, Nieuwsbrief van Directie-Generaal Personen met een handicap

In het kader van de internationale dag voor personen met een handicap en in toepassing van artikel 9 van het Verdrag van de VN inzake de rechten van personen met een handicap, stelt de FOD Mobiliteit en Vervoer een brochure over de rechten van personen met een handicap voor.

Deze brochure legt uit hoe personen met een handicap veilig en in alle gemoedsrust in België en in het buitenland kunnen reizen. Op het afgesproken tijdstip vertrekken, zonder problemen op de bestemming aankomen en de bagage in goede staat terugkrijgen: dit zijn de zaken die onder “passagiersrechten” worden verstaan. Europa heeft diverse beschermingsmaatregelen voor de reizigers gemaakt. Daarbovenop hebben reizigers met een handicap en reizigers met beperkte mobiliteit nog bijkomende rechten.
De brochure geeft een overzicht van deze maatregelen.

 

 

Geplaatst op: 
Woensdag, 6 januari, 2016 - 17:39