So, the results are in…

So, the results are in... Deel dit artikel met je vrienden op Facebook.

Elke drie maanden trek ik naar de huisarts, verplicht, voor een bloedafname. Elke keer worden dan de voor mij typische reumazaken geanalyseerd, waaronder checken of de lever de medicatie wel kan verdragen en daar geen dramatische dingen gebeuren. Want helaas, de medicatie helpt wel de reuma te onderdrukken, het kan andere organen aantasten.

Ik was benieuwd, want de laatste weken gaat het eigenlijk niet zo goed. Mijn reserves zijn weeral op. En nu de bloedcontrole eraan zat te komen, stelde ik me toch de vraag of er toch iets in mijn bloed te zien zou zijn.

Nu goed, mijn leverwaarden zitten goed, net zoals mijn nierfunctie en mijn ijzerwaarden. Oef. Dan nog een hele resem termen die ik nooit kan onthouden, waarvan de waarden ok waren. Er zijn enkel drie zaken die naar boven zijn gekomen:

  1. “Licht” gestegen CRP, wat wijst op ontsteking in het bloed. Ha! Toch iets aan het broeden!
  2. Laag aantal rode bloedcellen. Niet dramatisch, maar elke keer dat mijn bloed wordt getest, zakt dat aantal… bizar.
  3. Tekort aan Vitamine D… blijkbaar is dat wel typisch voor reumapatiënten. En elk jaar opnieuw komt het naar boven en elk jaar opnieuw vergeet ik het weer dat ik daar eigenlijk tijdens de winter een supplement voor zou moeten nemen (nobody’s pefect).angel

Ik weet dus een beetje, hoe het komt dat ik me zo miserabel voel en mijn reserves uitgeput zijn. En bij deze ga ik ook aan de slag om weer wat voedingsgewoonten aan te passen. Wat vaker vette vis op het menu, donkergroene groenten, rood vlees (mijn minst favoriete aanpassing)… en een extra supplementje om terug uit dit dipje te raken. Dat, rusten en in de mate van het mogelijke: bewegen op het gemakje.

So the results are in - sunshine on my shouldersVermoeidheid en reuma, het is een bizar fenomeen en zeer moeilijk om te verklaren.
Laat staan aan een buitenstaander uit te leggen. Want als je moe bent, moet je toch gewoon rusten?
Maar da’s een onderwerp voor een andere keer! Laten we nu gewoon wat wegdromen en fantaseren over het zonnetje…

 

Bron: Blogs van Sophie - LEVEN MET REUMA: So, the results are in…
Nieuwsbrief Reumatoïde Artritis Liga vzw  nr. 2 - februari 2017, primeur 3


lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw OP ZOEK NAAR JE TALENTEN Workshop OP ZOEK NAAR JE TALENTEN - 13mei - Izegem

 

Geplaatst op: 
Woensdag, 3 mei, 2017 - 21:42