Soms is een bad even goed...

 
Een artikel in het Nieuwsblad meldt dat een lekker warm bad goed kan zijn voor de conditie van je hart, aldus volgens een onderzoek van het National Centre for Sport and Exercise Medicine aan de universiteit van Loughborough in Groot-Brittannië.
 
Soms is een bad even goed. Deel dit artikel met je vrienden op Facebook.
Soms is een bad even goed...Na een drukke werkdag nog gaan sporten?
Als je meer zin hebt om weg te zakken in een warm bad, is dat niet slecht.
 
Of je nu een uur gaat spinnen in de sportschool of een uitgebreid bad neemt van rond de veertig graden: je verbrandt ongeveer hetzelfde aantal calorieën.
Het team onderzoekers stelde ook vast dat zowel de groep proefpersonen op de fiets als de mensen in bad na afloop een lagere bloedsuikerspiegel hadden. Die wijst op een betere stofwisseling.
 
Hoe je kan ‘trainen’ door in bad te liggen? De onderzoekers stellen dat de combinatie van hitte, gevolgd door koude, de hartslag verhoogt en de bloedsomloop stimuleert.
Hoofdonderzoeker Frank Lipman vergelijkt het effect met dat van het saunagebeuren. “Hoewel een bad noch saunabeurt niet telt als vervanging voor sport, kunnen de activiteiten enkele overlappende voordelen bieden. Zo ga je ervan zweten, verbetert de bloedcirculatie en reduceer je stress”, klinkt het in een statement.
 
Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be

Bron: Tekst ontleend aan gezondheid.be, Geen zin in sporten? Soms is een bad even goed
Nieuwsbrief Reumatoïde Artritis Liga vzw  nr. 4 - april 2017, primeur 2

Meer info op raliga.be over: bad | sporten

lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw OP ZOEK NAAR JE TALENTEN  

 

Categorie: 
Geplaatst op: 
Donderdag, 6 juli, 2017 - 21:24