Verslag daguitstap op 6 juni 2012

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Woensdag 6 juni stond onze jaarlijkse RA-daguitstap gepland. De dag voordien werd met veel belangstelling naar het weerbericht geluisterd en wat werd er voorspeld? Regen en nog eens regen.

Spijtig genoeg had de weerman gelijk. Dus woensdagmorgen om 7 uur, ons vertrekuur, regende het behoorlijk. Eens we in de bus zaten hoorden we hier en daar: als het maar droog is als we de bus uit gaan.
We reden via de autostrade naar Riemst (waar het nog steeds regende). Daar wachtte ons een koffiekoek en koffie en nog 3 personen die vanaf  hier met ons verder meereden. Na deze hartverwarmende tussenstop reden we naar Namen. 
In het mosterdbedrijf  Bister kregen we een uiteenzetting en een filmpje  over de werking van het familiebedrijf.  Daarna volgde een proeverij van een aantal verschillende mosterdsoorten en mochten we een bezoek brengen aan de fabriek in werking.  Na een bezoekje aan het mosterdmuseum en de bedrijfswinkel, werd ons een warme maaltijd  aangeboden. 
Daarna reden we naar de citadel van Namen en bezochten daar het parfumatelier van Guy Delforge.  Hier worden parfums gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Deze parfums hebben reeds internationale medailles behaald.  We kregen een kort filmpje te zien over de totstandkoming, het bottelen en de verpakking van deze parfums.  Daarna volgde een rondleiding door het gangenstelsel in het hart van de citadel, waar de geuren gemengd worden en dan alle stadia doorlopen alvorens een waardig parfum te zijn. Nadien konden we parfum aankopen in de parfumerie-tentoonstellingsruimte, een ruimte waar ook schilderijen en houtsculpturen te koop aangeboden werden.
Er restte ons nog een klein uurtje om vrij in Namen door te brengen alvorens we onze terugreis aanvatten. We reden terug naar Riemst waar we een broodjesmaaltijd aangeboden kregen en namen afscheid van de 3 personen die daar ´s morgens ook opgestapt waren.  Daarna vervolgden we onze terugreis naar Mol waar we rond 21.00 uur, in de regen, aankwamen.
Nee, nee het heeft niet de ganse dag geregend. Onze hoop is werkelijkheid geworden: bijna al de tijd die we in de bus waren, regende het … dus bijna al de tijd die we uit de bus waren, was het droog.  Wat wil een mens nog meer op een geslaagde daguitstap ?

 

Maria Joos