Verslag Een heldere kijk op reuma

Jeannine Engelen, voorzitter en ervaringsdeskundige

een heldere kijk op reumaOp 22 maart 2018 gaf prof. dr. Filip De Keyser, reumatoloog, in de schoot van Triamant Haspengouw een interactieve lezing ‘Een heldere kijk op reuma’. Hij nam het publiek mee doorheen een leerrijke tocht over de verschillende reumatische aandoeningen en de impact op de patiënt.

een heldere kijk op reumaNa deze lezing zette onze voorzitter, Jeannine Engelen, een pakkende en betekenisvolle getuigenis neer; een relaas als ervaringsdeskundige, waar menig aanwezige stil van werd.
Jeannine legde uit hoe reumatoïde artritis zich in haar lichaam nestelde in een tijdsgeest, waar er geen doeltreffende medicatie voorhanden was. Zij kreeg de diagnose in de jaren ’80 en het enige waarmee men haar kon helpen, was medicatie om de symptomen te bestrijden.
Het is pas begin jaren 2000 dat er medicijnen op de markt kwamen die een impact konden hebben om de aandoening te stabiliseren en te voorkomen dat er onomkeerbare schade aan de gewrichten gebeurde.

een heldere kijk op reumaJeannine vertelde over haar zoektocht naar lotgenoten en de behoefte om hun verhalen te delen en hoe zij aan de wieg stond van onze patiëntenvereniging, de Reumatoïde Artritis Liga vzw.
Zij legde de belangrijkheid uit van een vereniging die zich elke keer opnieuw inzet om mensen met dezelfde aandoening te informeren, te sensibiliseren en vooral samen te brengen.

een heldere kijk op reumaDe vele vragen die de RA Liga vzw gesteld krijgt door haar leden bewijst alleen maar dat er nog altijd en grote nood is om te praten met gelijkgestemden.
Patiëntenverenigingen blijven een belang­rij­ke factor in het leren leven met je aandoening.

Nelly Creten

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be
Meer info op raliga.be over: lotgenoten

nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzwLike Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw lid worden word vrijwilliger bij RA Liga vzwword onze sponsor ReumaLied met beelden ReumaLied met tekst

 

 

Geplaatst op: 
Woensdag, 4 april, 2018 - 20:24