Wereld Reuma Dag - 12okt2017

Open dag in het ReumaHuis

Open dag in het ReumaHuis

Wereld Reuma Dag, 12 oktober, staat dit jaar in het teken van het belang van een vroege diagnose. Omdat correcte informatie hierin een grote rol speelt, zet ReumaNet de deuren van het ReumaHuis open.
Ook wij zijn van de partij. Jij komt toch ook?

Tussen 12:00 en 19:00 uur is iedereen welkom voor een uitgebreide kennismaking met het aanbod aan documentatie, een gesprek met patiënt experten, snuisteren in de bibliotheek, of een spontane babbel met lotgenoten. Uiteraard vergezeld van een hapje en een drankje.

ReumaNet huist sedert 2012 in het ReumaHuis in Zaventem. Naast een ontmoetingsplek voor de verenigingen en de andere partners in de zorgverlening voor mensen met reumatische aandoeningen biedt dit huis ook een schat aan informatie over reuma.
Iedereen kan steeds vrij binnen en buiten op dinsdag en donderdag tussen 11:00 en 13:00 uur of na afspraak.

Praktisch:
ReumaHuis, Imperiastraat 16, 1930 Zaventem
Donderdag 12 oktober, 12:00  tot 19:00 uur
Voldoende parkeergelegenheid
Ben je moeilijk te been maar wil je toch graag langskomen?
Neem dan even contact op:
info@reumanet.be


Don’t Delay, Connect Today: actie in station Brussel Zuid

Actie Station Brussel Zuid - Don't Delay, Connect TodayOp Europees vlak wordt aandacht gevraagd voor het belang van vroege diagnose bij reumatische aandoeningen.
 

 

“Niet uitstellen, je dokter bellen”, zo kan je de Europese actie vrij vertalen.
Onderzoeken tonen aan dat vroeg ingrijpen bij reumatische aandoeningen blijvende schade kan vermijden. De eerste symptomen zijn echter vaak onduidelijk of niet terug te brengen op reuma, waardoor de juiste diagnosestelling op zich laat wachten.
Door mensen attent te maken op de signalen van reuma én hen bewust te maken dat reuma op elke leeftijd kan voorkomen, wil ReumaNet samen met haar partners in de reumatologie de gevolgen van reumatische aandoeningen beperken.

Op donderdag 12 oktober houden patiëntenorganisaties ReumaNet en Clair en de beroepsverenigingen van reumatologen (KBVR) en paramedici in reumatologie (BHPR) een actie in station Brussel Zuid, van 14:00 tot 18:00 uur.
Voorbijgangers zullen aangesproken worden en informatie verkrijgen rond reumatische aandoeningen en het belang van een vroege diagnose.

Praktisch:
Station Brussel Zuid
Donderdag 12 oktober, 14:00 tot 18:00 uur

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be


lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw OP ZOEK NAAR JE TALENTEN OP ZOEK NAAR JE TALENTEN Zaventem

 

Geplaatst op: 
Maandag, 9 oktober, 2017 - 22:24