Woensdag 31 augustus 2011

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Intussen ben ik het al weer gewoon om te gaan werken, nog steeds 4 uren per dag en dat is meer dan genoeg.

Ik heb éénmaal per week een injectie van Ledertrexate en ik kijk er altijd naar uit, zelfs al een paar dagen op voorhand daar de pijn zich al manifesteert. En ik neem dagelijks nog cortisone van 5mg. Nu ben ik in het schema gekomen om af en toe eens de medicatie weg te laten maar de symptomen zijn er al. Resultaat: weer meer pijn en meer vermoeid. Ja wat wil je, er helemaal van af zijn is nog niet voor nu zeker?
Als voorloper zijn we eens een weekend weggeweest, en meestal is dat om te gaan wandelen en ik heb enorm afgezien, zelfs met pijnstillers was het niet onder controle te krijgen. We waren de moed kwijt en dachten: wat zullen we daarmee doen in het grote verlof, want onze planning was veel te gaan wandelen in de Alpen. Maar al bij al was onze vrees ongegrond want het is goed verlopen met zelfs een minimum aan pijn. Mischien was dit te wijten aan het feit dat ik bijna alle dagen in een infraroodkabine gezeten heb. Ik zou graag weten of het daaraan lag dan zou ik er ene kopen.
Zoveel mogelijk in beweging blijven en gaan wandelen zijn een pluspunt en aan yoga heb ik ook veel hulp. 'k Zie het weer een beetje meer zitten en vooral is mijn moto "NIET BIJ DE PAKKEN BLIJVEN ZITTEN"!