Zorgverhaal van het jaar

Geplaatst op: 
Woensdag, 30 maart, 2016 - 18:05

Onafhankelijk Leven vzw wint de allereerste prijs voor het ‘zorgverhaal van het jaar’.
Met een team van ervaringsdeskundigen ondersteunt deze vereniging mensen die een persoonlijk assistentiebudget (PAB) hebben.
Dankzij het PAB en deze ondersteuning krijgen mensen met een beperking de kans om thuis te blijven wonen, hun eigen keuzes te maken en zelf over hun leven te beslissen.

Onafhankelijk Leven vzw wint de allereerste prijs voor het ‘zorgverhaal van het jaar’. Met haar dienstverlening ondersteunt Onafhankelijk Leven vzw mensen die een persoonlijk assistentiebudget hebben. Dat doet ze met een team van ervaringsdeskundigen.

Op het congres van de Dag van de Zorg kreeg Onafhankelijk Leven vzw de prijs voor het zorgverhaal van het jaar. Dat gebeurde op het ‘Dag van de Zorgcongres’, door een professionele jury én de zorgsector zelf. 'Mensen met een beperking die hun eigen keuzes maken, geïnformeerd door een ervaringskundig team', zo omschrijft het Rode Kruis Vlaanderen, organisator van het congres, deze dienstverlening.

Dienstverlening in de bloemetjes
De coachen en de advieslijn vormen samen de dienstverlening van Onafhankelijk Leven. Samen ondersteunen zij, vanop afstand of van zeer dichtbij mensen met een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Dankzij het PAB en de ondersteuning die ze daarbij krijgen, krijgen mensen met een beperking de kans om thuis te blijven wonen, hun eigen keuzes te maken en zelf over hun leven te beslissen.

Vereniging met een droom
Onafhankelijk Leven vzw is het verhaal van enkele mensen met een beperking die zelf hun ondersteuning beginnen te organiseren en dat finaal mogelijk maken voor duizenden anderen mensen met een beperking. Bovendien weet het team van Onafhankelijk Leven vzw waarover ze spreken: ‘De mensen die hier werken doen dat niet om hun uren te kloppen en hun loonbriefje te ontvangen, maar vooral omdat ze zelf weten wat het is om een beperking te hebben of ouder te zijn van een kind dat ondersteuning nodig heeft’, vertelt Cor, directeur van de dienstverlening en ervaringsdeskundige.

Het Rode Kruis Vlaanderen wil met deze prijs kwaliteit, innovatie en duurzaamheid in de zorg- en welzijnssector stimuleren. Het ‘zorgverhaal van het jaar’ staat dan ook model voor kwaliteitsvolle zorg: doeltreffend en doelmatig, tijdig en veilig, met een meerwaarde voor de patiënt.

 

Bron: Tekst Onafhankelijk Leven vzw (Nieuwsbrief)