Sfeerschrijfsels: groot 3-daags bewegingsweekend van zaterdag 9 november 2013 tot 11 november 2013 georganiseerd door Reumatoïde Artritis-Liga vzw

Van zaterdag 9 november 2013 tot 11 november 2013 organiseerde  Reumatoïde Artritis-Liga vzw een GROOT 3-daags bewegingsweekend in Hotel Cosmopolite te Nieuwpoort aan zee, en wat voor één! Die zaterdag 09/11, de dag waar we al lang naar uitkeken, is  het zonnetje van de partij. We verwachten veel van dit weekend. 50 deelnemers uit verschillende provincies bereiken het hotel. Intussen staan de hemelsluizen open maar we laten ons door niks uit ons lood slaan dit weekend moet TOPPIE worden.

De sfeer zit er onmiddellijk goed in, iedereen opgewekt en blij om alle bekenden en nieuwelingen terug te zien.Een natje en een droogje komt de sfeer ten goede. Iedereen was bereid om alle remmen los te gooien dat was overduidelijk ! 

Het moment is aangebroken om het woord BEWEGINSWEEKEND eer aan te doen. Iedereen erg benieuwd en stipt op tijd voor de kennismaking/voorstelling van het NL revalidatieteam HANS BLOO en CLAUDIA MERKIES.De uiteenzetting is een voltreffer op alle vlakken. Op naar de volgende stap.

De OPMAAK, voor de 1ste avondactiviteit: een interactieve QUIZ o.l.v. Els, voorafgegaan door een driegangenmenu, kan beginnen.

Er wordt uitgebeeld, geraden, gelachen, gestreden voor de eer. De competitiegeest is groot. 2 groepswinnaars met gelijke punten komen uit de bus. Iedereen mag aanschuiven voor  een mooie prijs van het merk NIVEA. Ze zijn een lust voor het oog en nog meer voor de huid bij gebruik. Het is een perfecte afsluiter ! 

Met een enigszins “moe” maar tevreden gevoel gaan de gasten naar hun mooie hotelkamer waar een verkwikkende nacht op hen wacht en hun nieuwsgierigheid naar de dag van morgen aanwakkert. 

Zondag 10 november 2013

Regen, stormwind,... maar no prob ! In brasserie Carrousel genieten de deelnemers van een zeer uitgebreid en lekker ontbijtbuffet. Er wordt uitgekeken naar de bewegingsactiviteit o.l.v. Hans en Claudia. De opkomst was zeer succesvol. Het enthousiasme en de vakkennis van Hans Bloo en Claudia Merkies haalt iedereen uit zijn (luie) stoel. Na een degelijke opwarming leren ze ons ‘aangepast’ bewegen, ieder voor zich. Na de deskundige uitleg tijdens deze 2-daagse krijgen de deelnemers de kans en de  mogelijkheid om ‘metingen’ te laten uitvoeren en de theorie aan de praktijk te toetsen. Als slotwoord wordt de noodzaak van bewegen bij RA-patiënten en de mogelijkheden van de valkuilen nog even toegelicht. Hans en Claudia durven er van uit gaan dat de vele deelnemers dit in hun thuisomgeving zullen verder zetten. 

Avond 2: Op naar de jammer genoeg laatste avond van het driedaags verblijf met als afsluiter de RA RA REVUE avond o.l.v. Bernadette. Opnieuw een massale belangstelling in zaal Zeezicht.

Deelnemers aan de revue (Bernadette, Madeleine, Nicole en Emile) haasten zich een beetje nerveus om tijdig klaar te geraken.

Het TRIBUNAAL en DE BIECHT … oei nu wordt het ernst. Een onvergetelijk stukje ‘lachwekkend’ TONEEL wordt opgevoerd door 3 rasartiesten Bernadette, Madeleine en Nicole. De lachspieren doen hun best en een daverend applaus toont dat het GOED is. Het tweede deel van de avond staat volledig in het teken van muziek en dans. De STERREN op de dansvloer. Het wordt nu hopla met de beentjes, een succesvolle POLONAISE barst los. Heel de zaal uit zijn luie stoel Hans en Claudia incluis, zingen, dansen, leute en plezier alom !  “Le moment sûprème” van deze spetterende RA Ra revue barst los met de RA RA CHAMPIONETTES! 4 leden van de band in de juiste outfit en vermomming. Lachen, gieren,  zingen... iedereen uit zijn dak, een ontlading en een prachtige apotheose van deze adembenemende RA RA revue !   

De avond kan niet meer stuk ...de deelnemers aan het bewegingsweekend hielden woord ... BEWEGEN elk op hun eigen manier DOEN ze en de revalidatiecoaches zien dat het GOED is !

Maandag 11 november

Droog weer ... Zeer tevreden en voldaan over hun deskundige aanpak van Hans en Claudia verlaten de deelnemers  uiteindelijk de zaal met DANK U WELS voor de beide coaches en hopend tot een volgende gelegenheid. Hun inbreng was schitterend.

Tegen de middag lonkt een veelbelovende Havenrondvaart op de monding van de IJzer met de rederij Seastar. De rondvaart is gecombineerd met een heerlijk broodjesbuffet en dito drankjes. We beleven unieke momenten en voelen ons de ster van de dag. Het aantal deelnemers is verbluffend, de sfeer is tof en het afscheid moeilijk. 

Wie erbij was, het was een bewegingsweekend om U tegen te zeggen, wie er niet bij was krijgt hopelijk na het doornemen van dit verslag zin om bij de 3de editie van het RA-weekend snel in te schrijven. 

Onze speciale dank gaat uit naar het Nederlands revalidatieteam met HANS BLOO en CLAUDIA MERKIES, naar de sponsers en vooral naar de aanwezigen. Reumapatiënten YES you DID’T. 

Wij hopen jullie alvast terug te zien op een volgende activiteit. Bernadette ‘k zou al beginnen brainstormen !

Bekijk de foto's:

Rita Vermeulen, maart 2014