September 2010

September, de vakantie zit er op en de scholen zijn weeral even aan het draaien. De buitenschoolse activiteiten voor Marijke en Silke beginnen weer op gang te komen en daarmee zijn m’n taxiritten ook weer begonnen - alhoewel het dit jaar wel goed zal meevallen, denk ik.

Onze kinderen mogen maximum twee dingen kiezen. Marijke is vandaag gaan kijken naar het boogschieten, maar dat is achter de hoek dus kunnen we tot daar wandelen (goed voor mij). En daar komt dan de voorbereiding voor haar Vormsel bij, ze zal dus weten wat te doen nu ze in het zesde leerjaar zit.
Silke doet aan naschools turnen en op zaterdag volgt ze danslessen. Ook dat is één maal rijden. Daar komt nu in het tweede leerjaar de voorbereiding van haar eerste Communie bij, dus ook zij zal weten wat te doen. O ja, dat heb ik nog niet verteld: we hebben dit schooljaar twee communicanten tegelijk. Mei zal een drukke maand worden.
Mijn echtgenoot is met avondschool fotografie begonnen en heeft bijgevolg ook zijn bezigheid. Ik zelf heb besloten om mijn borduurlessen voorlopig stil te leggen, anders hol ik mezelf weer voorbij. Er zijn tenslotte nog andere hobby’s die makkelijker te combineren zijn (lezen, tekenen, …). Voor mezelf is het beter een liefhebberij op te geven want na bijna vier jaar slaag ik er nog steeds niet in om werk, hobby’s en rust in evenwicht te krijgen.
Toen we na 14 dagen vakantie terug kwamen, zag de tuin er zo verwaarloosd uit dat ik alles in één keer wou proper maken. Na 2/3 heeft mijn echtgenoot beslist dat ik er de blok op moest leggen en hij had gelijk want drie dagen later voelde ik het nog L. Ik kan nu wel naar buiten kijken zonder dat mijn vingers beginnen te jeuken, da’s ook wat waard J.
Binnen hebben we ook nog enkele schilderwerken gepland, dus ook dat zal weer wat worden. Je leert natuurlijk wel van je fouten bij, dus ligt onze planning te blinken. Nu maar hopen dat ik me daar ook nog aan kan houden … (wordt vervolgd).