Zelfhulpgroep RA-Limburg trekt met leden naar Nieuwpoort

Vzw Zelfhulpgroep Reumatoïde Artritis RA Limburg is terug van een verkwikkende vakantieweek naar Nieuwpoort.

47 reumapatiënten en hun mantelzorgers, uit heel Limburg, werden begeleid door laatstejaarsstagiairs verpleegkunde van PHIV Hasselt. Deze school gaat al zes jaar - onder leiding van docente mevrouw Arlette Timmermans - met de groep mee om hen te verzorgen en te helpen. "Voor de studenten verpleging is dit een enorme leerrijke ervaring", zegt Regina Proesmans.

De sponsorcampagne die was opgezet om de kosten te drukken, maakte het mogelijk voor de leden om op vakantie te gaan.

Bron: Het Belang van Limburg, 9 oktober 2012


RA-Limburg aan zee

Naar goede traditie (gelukkig bestaan die er nog) trekt de RA-Limburg vzw eind september op reis met een volle bus patiënten, mantelzorgers, verpleegkundigen en vrijwilligers (wacht even ik moet ook mee!). De inspanningen van het voorbije jaar hebben weer eens geloond: Nieuwpoort here we come ...

Moeten we nog zeggen dat het een leuke reis was voor iedereen? Gezellig samenzijn, begeleide wandelingen, uitstappen naar La Coupole, Saint-Omer en Sea-Life in Blankenberge ... zelfs het regenachtige weer kon geen spelbreker zijn. Er werd menig kaartje gelegd, hard gestreden om de quizvragen juist te beantwoorden, een (paar) pintjes gedronken en tijd gemaokt om rustig samen te zitten en een babbeltje te doen.
Bedankt aan de sponsors voor de vele kleine en grote hulp, bedankt aan de verpleegkundigen, bedankt aan iedereen die geholpen heeft, maar vooral bedankt voor de fijne sfeer.