Spirellihapje

Categorie: 
Geplaatst op: 
Woensdag, 31 mei, 2017 - 20:40

Miet deelt graag het recept van een lekker hapje dat zij via beroepskok Carlo leerde kennen.
"Lekker en 'poepsimpel'", zegt ze

SpirellihapjeWat hebben we nodig

  • 150 gr. spirelli
  • klein doosje fijne diepvrieserwtjes
  • 200 gr. grijze garnalen
  • 4 scampi’s en 4 kerstomaatjes
  • zakje kleine mozzarellakaasjes
  • mayonaise of yoghurtdressing
  • 2 hard gekookte eitjes
  • verse bieslook

Hoe maken we het?

  • we koken de diepvrieserwtjes beetgaar en spoelen zeer goed met koud water zodat ze hun groene kleur behouden
  • we koken de spirelli beetgaar en spoelen deze ook goed met koud water zodat ze niet kleeft
  • we mengen de erwtjes met de spirelli en verdelen over de bordjes
  • we leggen twee schijfjes ei, een half kerstomaatje en de scampi op elk bordje
  • we strooien de grijze garnalen over de spirelli
  • het bolletje mozzarella (in schijfjes of in zijn geheel) mag je ook nog op het bordje leggen
  • we werken af met yoghurtdressing of mayonaise. Een sprietje bieslook geeft het een speciaal accentje

Facultatief:

  • met Pasen neem je een kwarteleitje...
  • met Kerstmis een rivierkreeftje...
  • gekleurde spirelli vinden kinderen vaak fijn
  • spirelli kan je natuurlijk vervangen door penne, farfalle..

S M A K E L IJ K!

Spirellihapje