Dreigend tekort aan reumatologen

Dreigend tekort reumatologenEén op de vijf Belgen heeft last van reumaklachten, maar er dreigt een tekort aan gespecialiseerde artsen. Dat maakt de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reu­ma­to­lo­gie (KBVR) vandaag, op We­reld­reu­ma­dag, bekend.

Ons land telt op dit moment zo’n 180 actieve reumatologen. Elk jaar kiezen slechts vijf à tien geneeskundestudenten voor de opleiding, te weinig om het aantal artsen dat binnenkort met pensioen gaat, op te vangen. “Gelet op de leeftijdspiramide mag het aantal studenten gemakkelijk verdubbelen”, zegt Dirk Elewaut, KBVR-voorzitter. Volgens hem denken studenten dat ze vooral oudere mensen zullen moeten behandelen. “Maar het is eigenlijk fiftyfifty: we zien ook veel jonge mensen en kinderen met reumatische aandoeningen.” De KBVR wil nu meer stageplaatsen en hoopt dat de overheid de quota aan universiteiten aanpast. (FT)

Meer info op raliga.be over: reumatoloog
Bron: Het Laatste Nieuws (FT) - 12/10/2018 - Amper 10 studenten per jaar: dreigend tekort aan reumatologen in ons land

Samen op je levenspad

Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzwnieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw lid worden word vrijwilliger bij RA Liga vzwword onze sponsor ReumaLied met beelden

ReumaLied met tekst

 

Geplaatst op: 
Maandag, 19 november, 2018 - 17:24