Meer ‘patient empowerment’ bij reumatoïde artritis: abcSUCCES.be

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Praktisch
1.      Ga naar de website www.abcsucces.be
2.      Kies uw taal: NL
3.      Kies uw aandoening in de lijst: reumatoïde artritis, klik op ‘Enter’ en het programma zal beginnen.
4.      Naderhand zal de website u vragen om u in te schrijven: 
– Kies de naam van uw reumatoloog(staat hij niet in de lijst tik dan op ‘andere’)
             – Geef uw naam +voornaam + e-mailadres in. 
             – Kruis het vakje aan ‘akkoord met de wetgeving op de privacy.

 Webprogramma geactiveerd voor meer ‘patient empowerment’ bij  reumatoïde artritis: abcSUCCES.be

De patiëntenvereniging RA-Liga heeft - met de steun van de firma MSD - een schitterend web programma laten ontwikkelen dat patiënten actief betrekt bij reumatoïde artritis. Door de firma Curling & Cadwels is een uniek web platform voor en door RA-patiënten gecreëerd. Dit ‘abcsucces’ web platform heeft al zijn nut voor andere aandoeningen (hartrevalidatie, diabetes, ...) aangetoond. Met de hulp die het biedt, leren patiënten gewoontes te veranderen door middel van bewezen en eenvoudige coaching technieken.
 
Gedragsverandering via ‘patient empowerment’ 
Het ‘abcSUCCES’-web programma maakt op een aangename en interactieve manier gebruik van getuigenissen en video’s om de patiënten informatie te geven over hoe ze met de ziekte kunnen omgaan. Doel is patiënten zich beter in hun vel te laten voelen en hen te motiveren om gedragsveranderingen uit te proberen, zoals stoppen met roken, gezond eten, meer bewegen en terug aan het werk of actief zijn. Het web programma voldoet aan een behoefte die bij de patiënt bestaat en maakt gebruik van een concept voor zelfmanagement dat haar nut al eerder bewezen heeft. Indien de arts dat wenst, kan hij of zij op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de patiënt in het web programma.
 
Commentaar van prof. René Westhovens
“Uiteindelijk moet elk medisch handelen gericht zijn op een betere uitkomst van zorg. Hiervoor is het nodig dat de patiënt de nodige informatie krijgt, dat de arts het perspectief van de patiënt kent en peilt naar de concrete vragen. Zelfzorg, stimuleren van initiatieven en vragen van de patiënt en het breder bekijken van zorg door de arts, dragen daaraan bij. De website nodigt de patiënten uit om mondig te zijn over hun reële problemen. Het zet de patiënt aan tot zelfzorg en actieve participatie aan hun therapie, wat goed kan zijn voor therapietrouw en het resultaat van de behandeling.”

Actief leven met RA, hoe doen anderen dat? 

Introductie

Herken je hun verhaal in de spiegel?

Actief leven met RA, hoe doen anderen dat?


Wil jij meer weten over zelfmanagement? kijk hier naar het promo filmpje.