Talentmanagement voor RA-patiënten

Geplaatst op: 
Woensdag, 8 juni, 2016 - 20:24

Talentmanagement ondersteunt zelfmanagement bij chronisch zieken

Reumatoïde artritis is een chronische ziekte die een enorme impact heeft op de patiënt en zijn/haar omgeving. Een nieuw evenwicht vinden is een hele uitdaging. Naast een goede medische begeleiding moet je ook opnieuw op zoek gaan naar jouw mogelijkheden.
Wat kan je nog? Wat vraagt veel energie en wat geeft jou energie? Hoe realiseer je dat nieuwe evenwicht?

RA Liga vzw biedt ondersteuning aan alle RA-patiënten. Tegenwoordig wordt er verwacht dat een RA-patiënt zo snel mogelijk opnieuw actief zijn leven in handen neemt.

Daarom willen wij in de loop van 2017 enkele informatieve en interactieve workshops aanbieden ten voordele van de patiënt, zijn/haar omgeving en de hele maatschappij.
De workshop “Op zoek naar je talenten” helpt om jouw talenten te herontdekken en opnieuw vat op je leven te krijgen, terug de regisseur van jouw leven met RA te zijn.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK? Lees meer

Wij doen aan iedereen een warme oproep om samen met ons deze opleiding te realiseren en vele RA-patiënten in Vlaanderen te helpen!

OP ZOEK NAAR JE TALENTEN: PROGRAMMA 2017

 

talentmanagement ondersteunt zelfmanagement bij chronische ziekte

Indien je deze mededeling gebruikt, komt je steun ten goede van de Reumatoïde Artritis Liga VZW. Voor giften vanaf 40 € ontvang je een fiscaal attest. Je kan dit attest inbrengen bij de aangifte van jouw belastingen.

Wat is individueel talentmanagement?
Ons welzijn en gedrag, zowel in het dagelijkse leven als op de werkvloer, wordt sterk bepaald door onze betrokkenheid, motivatie, gevoelens en zelfmanagement.

Het inzetten van eigen talenten vergroot niet alleen onze energie en engagement, het versterkt ook onze draag- en veerkracht en maakt ons gelukkiger.

Door individueel talentmanagement kan iedereen zijn verantwoordelijkheid opnemen en doelbewust terug aan de slag gaan, meer vat krijgen op het leven met RA, op de toekomst en indien van toepassing, op de werksituatie.

Het traject - Talenten Ontdekken & Doelbewust Ontwikkelen
Dit is een interactieve en informatieve workshop rond individueel talentmanagement waarbij deelnemers bewuster hun talenten leren inzetten in hun dagelijkse activiteiten of op de werkvloer.

Deel 1

  • Er wordt gestart met een bewustwording over de eigen situatie.
  • Aansluitend een introductie in de talentenwereld en het ontdekken van de eigen talenten.

Deel 2

  • Doelbewust keuzes maken en ontwikkelen om de eigen talenten meer in te zetten in het dagelijks leven of op de werkvloer.

Praktijk
Ilse Demaret, een gekende en ervaren coach, zal deze workshop begeleiden.
Deze workshop kan in één of twee delen per dag, telkens drie uur per deel, worden gegeven.
Er kan ook voor twee halve dagen of avonden worden gekozen.

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be