Verslag praatcafé 18 april 2013: KWIS

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Tijdens een kleine enquête eerder dit jaar bij de leden met de vraag naar keuzes van ontspanning kwam als eerste een kwis naar voor. Op 18 april was het zo ver. Spijtig genoeg kwamen maar 12 mensen opdagen.

De quizmaster van dienst, ter vervanging van Bernadette, was Louis. Hij is de echtgenoot van Miet Eggers één van onze leden. Zij nam de taak van jurylid op zich. Louis gaf een korte inleiding over de inspannende / ontspannende activiteit die de kandidaten te wachten stond. Ondertussen werden er 3 groepen van 4 deelnemers gevormd.

Negen vragenrondes over diverse en zeer uiteenlopende onderwerpen met een variërende moeilijkheidsgraad kwamen aan bod. Nationale en internationale items alsook fotovragen over fauna, biersoorten, vlaggen enz.…
De sfeer zat er vlug in, er werd veel nagedacht, gepuft, gelachen en nog zoveel meer! Tussenstanden zorgden voor de nodige motivatie, spanning en inzet.

Na een korte pauze werd de laatste ronde, niet in het minst de moeilijkste, met veel ernst aangevat.

Na ronde 9 werd de eindstand meegedeeld. De scores lagen redelijk dicht bij elkaar. Het winnende team als eerste en daarna de andere deelnemers mochten kiezen uit enkele leuke prijzen en werden extra beloond met een lekkere troostprijs. De inspannende/ontspannende activiteit zoals onze quizmaster het zo mooi verwoordde, is zeker geslaagd te noemen. Een minpunt van deze namiddag was de minimale belangstelling voor de KWIS.
Maar zoals het spreekwoord luidt AFWEZIGEN HADDEN ONGELIJK!

Speciale dank gaat naar voorzitter Bernadette Vermeiren voor het harde werk om deze leuke en leerrijke kwis samen te stellen en naar Louis en Miet die alles in goede banen hebben geleid.

Rita Vermeulen, 2013-05-02