Vrijdag 23/12/2011

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Het is al een tijdje geleden dat ik in mijn dagboek iets geschreven heb.

Het is een drukke tijd geweest voor mij: intussen voor de tweede keer grootmoeder geworden van een meisje; mijn moeder die opgenomen geweest is in het ziekenhuis, en al de zorgen waren voor mij; mijn vader die alleen thuis wilde blijven (hij heeft 2 jaar geleden zelf een trombose gehad met min of meer verlamming).

Intussen gaat het leven verder met alle spanningen en ongemakken maar je hebt geen tijd om er bij stil te staan, je moet verder, willen of niet. Ik heb lastige momenten gehad vooral met mijn Ledertrexate waarvan ik de ganse tijd misselijk en onwel ben. Ik verfoeide de dinsdagen dat de verpleegster langs kwam om mijn injectie te geven. Dit kon zo niet verder: ik kon niet aanvaarden dat dit voor een lange tijd ging zijn. Gelukkig zag de reumatoloog dat in en hij veranderde de medicatie. Nu neem ik Arava en dat is nu zonder bijwerkingen tot nu toe. Het is nu al bijna 3 weken dat ik dat neem.

Ik sukkel ook nog met een hernia die ik vroeger gehad heb en dat speelt nu ook een rol bij mijn bewegingen, vooral in de heup.

Voor iedereen Prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar 2012.