Wat we voor de anderen doen

Geplaatst op: 
Vrijdag, 1 maart, 2019 - 19:24

Wij, RA-patiënten, komen heel wat problemen tegen die gerelateerd zijn aan de neveneffecten van onze aandoening.
Uiteindelijk proberen wij oplossingen te vinden.
Als wij dat alleen doen, is het een lange en soms zeer moeilijke weg die we moeten bewandelen.
Het is niet altijd zeker dat je het gestelde einddoel bereikt.
En dus werd in 2008 de RA Liga vzw opgericht. Volledigheidshalve moet ik hier vermelden dat reeds in 1997 de vzw Zelfhulpgroep RA werd opgestart.

Ik wil hier geen historiek schrijven over onze vereniging maar alle mensen, die gedurende meer dan 20 jaar de vereniging hebben ondersteund, een woordje toeschrijven om hen te danken voor hun vrijwillige inzet.

vrijwilligenMensen die chronisch ziek zijn, worden geoefend in verlies en het zich aanpassen aan hun lot.
De veerkracht van mensen maakt dat zij snel op zoek gaan naar oplossingen. Zij gaan, ondanks hun beperkingen, toch nog kwalitatief kunnen leven.
De vrijwilligers van de RA Liga vzw helpen patiënten, partners, hulpverleners, mantelzorgers een weg te vinden om de aandoening in hun levensverhaal te schrijven.
De vrijwilligers van de RA Liga vzw nodigen de leden uit tot zelfzorg en actieve participatie.
Dit kan de leden alleen maar ten goede komen.

Door de getuigenissen van verschillende types van patiënten en een aantal elementen die via de website, lezingen, workshops, lotgenotenbijeenkomsten worden  aangereikt, kan de draagLAST van de ziekte worden beïnvloed, zodat de patiënt meer draagKRACHT wordt aangereikt.
Met een dosis zelfrelativering kan je het eigen leven terug actief in eigen handen nemen.

Dit moeten we met kleine stapjes proberen te doen. Elke stap zal ons bewustmaken dat het een lange weg wordt, maar dat het zal lukken.
Onze vrijwillige medewerkers zijn ervan overtuigd dat de kleine stappen die ze aanreiken echt een verschil kunnen maken in het leven met RA.

Er wordt volop verder gewerkt en gepland door onze vrijwilligers.
Het mooiste bewijs zijn de verwezenlijkingen bij de start van dit nieuwe jaar. Onze gebruiksvriendelijke website in een volledig fris nieuw kleedje met een nieuw extra gedeelte exclusief gereserveerd aan onze leden. Een titanenwerk dat heel wat ‘bloed, zweet en tranen’ aan enkele vrijwilligers heeft gekost.
Ook ons driemaandelijks tijdschrift RAAM, door onze redactieraad van vrijwilligers in een nieuwe layout gestoken, wil enthousiasme uitstralen.

De RA Liga voorziet dit jaar nog een geweldig RA-weekend, 3D-events in verschillende ziekenhuizen, lezingen, workshops, lotgenotencontacten …
Elk evenement dat georganiseerd wordt, berust op de inzet van verschillende vrijwilligers die achter de schermen tijd en energie steken in het welslagen ervan.
Dikke merci.
Nelly Creten

 

WORD LID!