Divers nieuws

Rarara... wie heeft RA?

In de koorts van de Grammys en Oscars gaan we met jullie op zoek naar bekenden en minder-bekenden die met reumatoïde artritis worden geassocieerd.
Rarara, herken je hen? Wat weet jij over hen en hun ziekte?

Lucille Ball

1 jaar 9 maanden geleden
Categorie: 

Website geïntegreerde zorg chronisch zieken

Op 1 augustus 2016 werd een nieuwe website, www.integreo.be, gelanceerd, waar je informatie kunt terugvinden m.b.t. geïntegreerde zorg voor chronisch zieken.

Je kan er o.a. beschrijvingen vinden van pilootprojecten momenteel in de conceptualisatiefase, extra info omtrent geïntregeerde zorg, de verschillende componenten van geïntegreerde zorg, de planning en doelstelling van het plan 'geïntegreerde zorg voor een betere gezondheid' en nog veel meer.
Deze website deelt ook documenten, linken en FAQ's.

2 jaren 2 maanden geleden
Categorie: 

Veelgestelde vragen over thuiszorg

Op volgende link vind je heel wat vragen. Door hierop steeds verder te klikken zul je antwoorden vinden die je interesseren.

http://www.cm.be/wat-te-doen-bij/thuiszorg/wegwijs-in-de-thuiszorg/veelg...

Geplaatst: 2015/06/03

Categorie: 

Meer en vroegere palliatieve zorg nodig

Alle info vind je HIER.

Bron: Maczima april 2015

Geplaatst: 2015/04/22

Categorie: 

Derde-betalerssysteem zorgsector 'zorgt voor overconsumptie'

Het derde-betalerssysteem geldt niet alleen voor huisartsen, maar ook voor andere zelfstandige zorgverstrekkers zoals tandartsen, verpleegkundigen of kinesitherapeuten.

Categorie: 

Zonder geld naar de huisarts?

Experts pleiten voor rechtstreekse betaling van ziekenfonds aan dokter

Een groep van 22 vooraanstaande artsen, professoren en experts in armoedebestrijding pleit in De Morgen voor een systeem waarbij iedereen zonder geld naar de huisarts kan. Zo'n systeem verlaagt volgens hen de drempel voor onze gezondheidszorg en verhoogt tegelijk de kwaliteit ervan.

Categorie: 

Trouw bij de tandarts wordt beloond

Wie geregeld zijn gebit laat nakijken door een tandarts, krijgt meer terugbetaald van het ziekenfonds. Zo staat in De Standaard vrijdag.
Wie getrouw en regelmatig voor ‘nazicht’ naar de tandarts gaat, krijgt wat meer terugbetaald van het ziekenfonds dan wie daar maar af en toe opduikt. Dat zijn de vakbonden van de tandartsen overeengekomen met de ziekenfondsen, onder het toeziend oog van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

Categorie: 

Vast remgeld voor specialisten

Vanaf 1 januari 2015 bedraagt het remgeld - het bedrag dat patiënten uit eigen zak moeten betalen na tussenkomst van de ziekteverzekering - voor een bezoek aan een geneesheer-specialist 12 euro. Patiënten die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming van de ziekteverzekering, zullen 3 euro moeten ophoesten. Door de maaregel zullen sommige remgelden verhogen, terwijl andere zullen dalen.

Categorie: 

Vandeurzen start met Vlaamse sociale zekerheid

De Vlaamse zorgverzekering wordt tijdens de huidige legislatuur uitgebreid tot een volksverzekering. Zelf noemt minister van Welzijn Jo Vandeurzen het "een Vlaamse laag op de sociale zekerheid", maar voor sommigen is het de start van een Vlaamse sociale zekerheid.
Het nieuws over de Vlaamse volksverzekering staat in de kranten De Morgen, Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg.

Categorie: