Verslag RA-weekend | Etten-Leur

Wat een topper!!

Deze slagzin zegt meteen alles over het algemeen gevoel van alle deelnemers die met plezier en volle tevredenheid deelnamen aan het 5e RA Weekend in Etten-Leur van 8-10sept 2017.

5e RA Weekend in Etten-Leur

RA-weekend in Etten-Leur, Fletcher Hotel Trivium


Herbekijk het programma van het RA Liga-weekend.
Sfeerbeelden via Facebook: RA weekend

RA-weekend Etten-Leur

RA-weekend Etten-Leur

Van vrijdag 8 tot zondag 10 september 2017 brachten de RA-leden een weekend door in het schilderachtige Etten-Leur. Vincent Van Gogh kon opgroeien in dit prachtige, pittoreske stukje Nederland. Wij logeerden in het Fletcher Trivium hotel en mochten er genieten van alles wat je van een viersterren hotel kan en wil verwachten.

RA-weekend Etten-Leur
 

De groep was niet zo uitgebreid als bij de vorige edities. Toch waren wij als RA-bestuur uitermate gecharmeerd door de deelname van verschillende nieuwe leden en hun enthousiasme voor onze vereniging.

Het welkomwoordje van Bernadette, de grote drijfkracht achter de organisatie van onze weekends, gaf ons echt zin om volop van het weekend te genieten.

RA-weekend Etten-Leur

RA-weekend Etten-Leur

Na het verzorgde avondmaal was het tijd voor onze eerste activiteit: een ouderwetse, gezellige en boeiende quiz. Alle deelnemers waren enthousiast. Een dikke pluim voor Els en haar echtgenoot die ons deze ontspannende avond bezorgden. Iedereen voelde zich winnaar en kreeg een toffe verrassing.

RA-weekend Etten-Leur
 

RA-weekend Etten-Leur
 

RA-weekend Etten-Leur

De zaterdag startte de dag met een interessante ‘Body Release’ workshop gegeven door Hans de Waard. Hans heeft de ‘Body Release en de Jassentechniek ontwikkeld. Tijdens deze workshop leerden wij hoe wij onze ‘ballast’ zelfstandig kunnen loslaten, maar ook hoe wij onze verloren positieve gevoelens weer terug kunnen halen.

 

Hans had ons uitgelegd dat na een Body Mind Release traject wij meer energie, fysieke en mentale ontspanning, balans, levensvreugde en (zelf)vertrouwen zouden winnen.

RA-weekend Etten-Leur

Wie zin had kon de zaterdagnamiddag de mooie gemeente Etten-Leur verkennen. Vincent Van Gogh heeft er niet alleen zijn jeugd doorgebracht, maar ook zijn geliefde geboortestek meermaals geschilderd.

RA-weekend Etten-Leur

Om het nog interessanter en spannender te maken had Bernadette er een wandelzoektocht aan gekoppeld. Dus trok iedereen erop uit om de mooie wandelroute te verkennen en uiteraard de quiz op te lossen.

RA-weekend Etten-Leur

s’ Avonds was er BBQ en nadien werd de uitslag van de wandelzoektocht bekend gemaakt. De mooie prijzen maakten het geheel nog aantrekkelijker.

Na een lekker ontbijt de zondagochtend en het uitchecken was er nog een leuke verrassing. De toneelstukjes, opgevoerd door enkele leden van de stuurgroep samen met een bekende actrice, werden uitermate gesmaakt. De primeur van ons ReumaLied liet niemand onberoerd.

RA-weekend Etten-Leur
 

RA-weekend Etten-Leur Eén geplande activiteit werd niet afgewerkt tot grote spijt van enkele deelneemsters maar tot opluchting van de uitgedaagde. In elk geval wat niet geweest is kan in de toekomst nog komen...   Dus Jef zet je schrap en blijf uit je doppen kijken.


Alle aanwezigen konden na afloop de reis naar huis aanvatten, nagenietend van een geweldig weekend.

Bedankt RA Liga vzw!
 

Nelly Creten

 

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be


lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw OP ZOEK NAAR JE TALENTEN OP ZOEK NAAR JE TALENTEN Sint-Niklaas
Geplaatst op: 
Zaterdag, 30 september, 2017 - 15:24