Verzekeringen (nieuws Reumatoïde Artritis-patiënt)

Verzekering en chronische ziekte

Verzekering en chronische ziekteWaarom hebben personen met een chronische ziekte of handicap problemen om een verzekering af te sluiten?

 

11 maanden 1 week geleden

Belgen en hun ziekteverzekering

Belgen en hun ziekteverzekeringBelgen hebben geen idee wat de ziekteverzekering precies dekt.

 

11 maanden 2 weken geleden

Wie geen schuldsaldo krijgt, vindt voorlopig nergens gehoor

Chronisch zieken die te maken krijgen met een torenhoge schuldsaldoverzekering of een weigering, krijgen voorlopig geen gehoor bij het recent opgerichte Opvolgingsbureau. De zittingen zijn tijdelijk geschorst.

3 jaren 2 maanden geleden

Hospitalisatieverzekering wordt volgend jaar duurder, en misschien fors duurder

De tarieven voor een hospitalisatieverzekering zullen onvermijdelijk stijgen. Vanaf volgend jaar mogen de private verzekeraars en de ziekenfondsen de premies jaarlijks aanpassen aan de toenemende kosten in de gezondheidszorg en aan de stijgende facturen voor een verblijf in het ziekenhuis.

Hospitalisatieverzekeringen

Beste leden van de studiegroep verzekeringen,
 
Ter informatie.
Onderstaande boodschap werd via mail en post aan alle ledenverenigingen van het VPP bezorgd

In deze mail bezorgen wij jullie graag nuttige informatie voor jullie patiëntenvereniging over hospitalisatieverzekeringen. Deze informatie werd jullie ook via de post verstuurd.
 
1)       Voorafbestaande aandoeningen
 
Het Vlaams Patiëntenplatform vzw ontvangt regelmatig volgende vragen over hospitalisatieverzekeringen:

Artsen weren 'arme' patiënten

Steeds meer specialisten wringen zich in bochten om alleen nog patiënten uit een eenpersoonskamers te behandelen. Ze reageren daarmee op het verbod uit 2013 op ereloonsupplementen voor patiënten die opgenomen zijn in een kamer voor twee of meer personen.
Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De aanbieders van hospitalisatieverzekeringen - die de ereloonsupplementen terugbetalen - zien die praktijk met lede ogen aan.

Kies de geschikte hospitalisatieverzekering

Privaat verzekerd, of toch maar bij een ziekenfonds?

Waarom zou u een hospitalisatieverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij als het bij een ziekenfonds stukken goedkoper kan? Feit is dat u bij een private verzekeringsmaatschappij beter verzekerd bent, maar daarom is een verzekering bij een ziekenfonds niet minderwaardig. Alles hangt af van welke eisen u bij een hospitalisatie stelt.

Hospitalisatieverzekering bij marktleider DKV duurder

DKV, de Belgische marktleider in hospitalisatieverzekeringen, voert een premieverhoging door voor een verblijf in een eenpersoonskamer. Voor 50-plussers bedraagt de premieverhoging meer dan 4 procent. Voor 65-plussers gaat het zelfs om een verhoging van 5,73 procent.

Handleiding medische expertise bij verzekeringen

De definitieve versie van de handleiding Medische expertise bij verzekeringen is vanaf vandaag beschikbaar op de website www.vlaamspatientenplatform.be bij “nieuws” en bij “thema’s > verzekeringen”.

HIER  vind je alvast informatie en tips voor patiënten.